Παραδοσιακή μαρμελάδα κράνο.

 


Παραδοσιακή  μαρμελάδα κράνο.


    Μια εύγευστη μαρμελάδα που προέρχεται από τους άγριους καρπούς του δάσους, προσφέροντας μια ιδιαίτερη γεύση στο πρωινό, καθώς και αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό σας.




Υλικά συνταγής

1 κιλό κράνα

½  κιλό ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

1 ή 2 βανίλιες

1 ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση συνταγής.

Βήμα 1: Τοποθετούμε τα κράνα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 με 40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κράνα. Ξαφρίζουμε τον αφρό που δημιουργείτε στην επιφάνεια της κατσαρόλας με μια κουτάλα.


Βήμα 2: Ρίχνουμε τμηματικά τα βρασμένα κράνα ενώ ακόμη είναι ζεστά σε ένα σουρωτήρι κάτω από το οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί. Με την βοήθεια μιας κουτάλας πιέζουμε τα κράνα για να πολτοποιηθούν. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας η πολτοποιημένη ποσότητα από τα κράνα θα βρίσκετε μέσα στο ταψί και τα κουκούτσια από τα κράνα στο σουρωτήρι.


Βήμα 3: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον πολτό από τα κράνα και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Συνήθως από 1½ κιλό κράνα βγάζουμε 1 κιλό πολτό. Για καλύτερο αποτέλεσμα ζυγίστε τον πολτό και προσθέστε το μισό του βάρους του σε ζάχαρη. Αφήνουμε τα υλικά σκεπασμένα για 24 ώρες.


Βήμα 4: Την επόμενη μέρα βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ώστε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Η σπιτική μαρμελάδα κράνο είναι έτοιμη. Τέλος βάζουμε την μαρμελάδα σε παστεριωμένα βαζάκια και την διατηρούμε στο ψυγείο. 

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις