ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΝΟΥ


 Υλικά για το μείγμα.

  • 240 γραμμάρια σπορέλαιο.
  • 240 γραμμάρια ελαιόλαδο.
  • 50  γραμμάρια κονιάκ κράνο.
  • 160 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι. 
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική.
  • 900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα. 
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο. 
  • 2 κουταλιές   του γλυκού κανέλα.
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπεικιν πάουτερ.
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια. 

Υλικά για το σιρόπι. 

  • 400 γραμμάρια νερό.
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη. 
  • 400 γραμμάρια μέλι.
  • 1/2 λεμόνι. 

Υλικά για την επικάλυψη με κουβερτούρα. 

  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα.
  • 50 γραμμάρια μαργαρίνη. 
  • λίγο γάλα. 

Για την γέμιση.

  • Γλυκό κράνο. 

 Πρώτο βήμα    

     Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουτερ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι (σπορέλαιο και ελαιόλαδο), την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το κονιάκ κράνου, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο, και την κανέλα. Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε την μαγειρική σόδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο δεύτερο μπόλ.

Δεύτερο Βήμα      

    Πλάθουμε το μελομακάρονο και τοποθετούμε μέσα σε αυτό το γλυκό κράνο. Φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε με την προϋπόθεση ότι το μέγεθος του μελομακάρονου θα είναι μικρό διότι κατά το ψήσιμο του θα φουσκώσει.

Τρίτο Βήμα 

    Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στο ταψί, τρυπάμε με πιρούνι τα μελομακάρονα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 160 βαθμούς Κελσίου για 25 περίπου λεπτά.

Τέταρτο Βήμα 

    Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα τότε αρχίζουμε την παρασκευή του σιροπιού.
   Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα υλικά για το σιρόπι τα οποία τα βράζουμε για 3 λεπτά. Το σιρόπι είναι έτοιμο.     
    Ρίχνουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι τα κρύα μελομακάρονα. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. 
    

Πέμπτο βήμα  

    Για την επικάλυψη θα λιώσουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά μας και όταν το μείγμα μας πάρει μια γυαλιστερή υφή το αποσύρουμε. Τότε ρίχνουμε μέσα του τα μελομακάρονα, ώστε να καλυφθούν παντού με την σοκολάτα και τα βάζουμε πάνω σε σχάρα. Τέλος τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με ψίχα καρυδιού.

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις